16 de enero de 2009

ATUREM EL GENOCIDI DE PALESTINA

Manifest de la Plataforma per Palestina de València

La Plataforma per Palestina de València y les organitzacions, associacions, partits polítics i societat civil que la composen, mitjançant aquest manifest, condemnen el brutal atac militar que les forces d'ocupació israelianes estan portant a terme en la franja de Gaza des del passat dia 27 de desembre de 2008.

Aquest atac indiscriminat contra el poble palestí en Gaza ha suposat, en el 13 dies de bombardejos, la mort de més de 700 civils i més de 3000 ferits. Aquests bombardejos i accions militars comeses en un dels territoris més densament poblats del món, demostren la intencionalitat de matar i lesionar al major nombre de persones possible, el que es qualifica segons la normativa internacional de crims de guerra i de lesa humanitat, pel que deuen de respondre polítics i militars israelians i els seus còmplices i col•laboradors.

Has passat 60 anys des de la Declaració Universal dels Drets Humans i de la "Al Nakba" palestina, que va suposar l'expulsió de centenars de milers de palestins i palestines per la força de les armes israelianes, i en l'actualitat es calcula que són més de 5 milions els refugiats i refugiades que continuen reclamant el seu dret imprescindible al retorn. Durant més de quatre dècades ja, la població palestina de Gaza i Cisjordània viu baix l'ocupació militar israeliana que ha suposat la colonització il•legal del seu territori, especialment de la seua capital Jerusalem, el robatori de terres i recursos naturals, la destrucció de vivendes i infraestructures, la prohibició de mobilitat pels punts de control militars i el mur de l'Apartheid, i l'empresonament de més de 11.000 presos i preses polítics, entre el quals es troben parlamentaris electes.

La franja de Gaza sofreix des de fa més d'un any i mig per part d'Israel un bloqueig i tancament de fronteres que ha suposat, abans d'aquests últims bombardejos, la mort de desenes de palestins i palestines per la manca d'aliments i mitjans per a la intervenció mèdica i hospitalària. A aquest terrible càstig col•lectiu s'afegeix ara la massacre indiscriminada de la seva població amb els bombardejos i accions militars.

Davant l'extrema gravetat dels esdeveniments és el moment de passar de les paraules als fets, per la qual cosa EXIGIM:

1. Al Govern Espanyol que, en compliment de la legalitat internacional recollida, entre altres, en el Conveni de Ginebra, denuncie clarament la prolongada política d'agressió d'Israel cap a la població palestina que suposa la reiterada violació dels drets humans, i davant la gravetat de l'agressió militar al poble de Gaza prenga les oportunes mesures de pressió com són la crida a consultes a l'ambaixador i la suspensió dels acords comercials i de cooperació amb l'Estat d'Israel.

2. A les institucions de la UE i els Estats membres, fer un ús eficaç de les Directrius de la Unió Europea per promoure el compliment del dret internacional, inclosa l'adopció immediata de mesures restrictives i sancions, així com el cessament de totes les negociacions per millorar les relacions i el diàleg entre la UE i Israel.

3. Al Consell de Seguretat de la ONU, que adopte mesures concretes que garanteixin la protecció del poble palestí front a l'atac sagnant i completament injustificat de la maquinària militar israeliana i force l'obertura de fronteres per a, entre altres, l'entrada d'ajuda humanitària.

4. A la Cort Internacional de Justícia de La Haia, que inicie un procés judicial contra els membres del Govern Israelià per crims contra la humanitat i genocidi.

Palestina LLiure
http://www.nodo50.org/palestinalliure
palestinalliure@nodo50.org

Plataforma per Palestina - València
http://plataformaperpalestina.blogspot.com

2 comentarios:

Comtessa d´Angeville dijo...

Ahí estarem!

Celes Navarro dijo...

Gracias Giuseppe por tus adhesione. Seguiremos hablando de la paz.
Aprovecho para comentarte que el marcador de entradas que tienes crear pops up. Yo también lo tenía y lo tuve que quitar.
Endavant!!!